Tor Helge begynte i ny jobb for noen måneder siden. Nå får han ansvar for bedriftens storsatsing

GLEDER SEG: Tor Helge Pedersen blir sjef for den nye avdelingen. Foto: Øystein Merkesvik


Karmøyselskapet etablerer seg nytt kontor, og trenger flere ansatte.

KARMØY: – Jeg tror ikke bedriften kunne fått tak i kjekkere karer enn dette. Det er jeg veldig takknemlig for, sier daglig leder i Industristillas AS, Einar Skogland.

De ferske medarbeiderne han snakker varmt om er de erfarne stillasbyggerne Anders Helge Hansen og Tor Helge Pedersen. Sistnevnte hadde sin første arbeidsdag i selskapet for kun én måned siden, og stortrives allerede blant de 15 ansatte.

– Jeg ser frem til å få muligheten til å være med å bygge opp noe nytt, sier Pedersen som fremover skal få ønsket sitt oppfylt.


KLAR FOR NYSATSING: (f.v) Investor Kjell Brun, Anders Helge Hansen, Tor Helge Pedersen og Einar Skogland. Foto: Øystein Merkesvik


Sterk vekst

Industristillas AS ble etablert i 2018 og fikk året etter Einar Skogland med seg på laget. Åkrabuen som har bygget stillas siden han var 17 år hoppet av jobben i Nordsjøen for å lede selskapet som inntil få måneder siden hold til i næringsparken på Bygnes sammen med OKK Drift og OKK Marine. Nå står Industristillas på egne ben og kan glede seg over en gradvis vekst i omsetningen fra 1,9 millioner i 2018 til 2,3 millioner året etter.

Tallene fra 2020 viste en økning i omsetningen til 7,5 millioner kroner i 2020, og den positive utviklingen har fortsatt dette året, sier Skogland.

– Vi ligger an til å nå en omsetning på i overkant av 12 millioner kroner dette året, noe vi er godt fornøyd med. Jeg vil si at vi har hatt en sunn økning, sier han.

Blant oppdragene det siste året er levering av stillas til det mye omtalte synkehullet i Haugesund. I tillegg har fire ansatte vært engasjert hos en leverandør på Stord.

– Vi fikk nettopp beskjed fra kunden vår at de vil ha folkene våre i rotasjon. Det synes vi er veldig kjekt. Da har vi et fast prosjekt som sikrer arbeid et godt stykke fremover i tid, sier Skogland.

OPPLEVER VEKST: Daglig leder i Industristillas AS, Einar Skogland. Foto: Øystein Merkesvik


Fra permittering til ansettelser

Han forteller at situasjonen på denne tiden i fjor var preget av lav aktivitet, og at selskapet ble nødt til å permittere folk i tiden opp til jul. Nå er situasjonen stikk motsatt og Skogland forteller at de fremover må jakte nye medarbeidere, ikke minst takket være en satsing som selskapet skal gjøre i Odda.

Der skal Industristillas med nyansatte Tor Helge Pedersen i spissen etablere en avdeling med som skal imøtekomme den store aktiviteten som er ventet i området fremover, ikke minst som følge av milliardinvesteringene hos industrigiganten Boliden.

– Vi har fått beskjed om å komme oss fortest mulig inn, sier Skogland som satser på at de er operative allerede fra første desember.

Investerer milliarder

Det svenskeide konsernet Boliden har vedtatt å investere over syv milliarder kroner i en utvidelse av sinkverket sitt i Odda, innen utgangen av 2024.

Karmøy-selskapet ser for seg å ta del i dette prosjektet, og forteller at de har vært på møter i Odda for å snakke business.

– Vi vet at vi uansett skal inn og levere tjenester, sier Skogland som foreløpig ikke vet hvilket omfang det blir snakk om.

Bedriften tar uansett sats og har sikret seg kontorer, lagerbygg og leilighet til de ansatte på Skare.

– Det er mange firma i vår bransje rundt dørene her. Vår tanke har vært å flytte litt folk der hvor gjerne ikke så mange av våre konkurrenter har sitt fokus. Nå får vi en gyllen anledning til å etablere oss tidlig i en region der det er mye spennende aktivitet, sier han.

Ser etter lokale medarbeidere

I forbindelse med satsingen varsler selskapet oppbemanning, foreløpig i ukjent antall.

– Vi ønsker primært å bruke folk fra Odda og få tak i medarbeidere med lokal tilhørighet. Vi planlegger også å kjøre kurs innen stillas og overflate behandling i Odda, sier Pedersen.

Sjefen hans klarer nesten ikke å vente med å komme i gang.

– Det er nesten så spennende at jeg ikke får sove. Jeg har bare lyst å komme i gang, sier 42-åringen.Synkehullet i Haugesund

Trappetårn i Synkehull Oktober 2021

Da var taket over synkehullet i Haugesund demontert. For å få tilgang til å arbeide med støp for tetting av hull i tunellen så må de ha mulighet for å komme til både på utsiden og innsiden. Her ser dere bilde av trappetårn på utsiden. Vi monterer også stillas innvendig i tunellen.

Synkehull

Bilde tatt fra Haugesundsavis som viser vårt stillas i bunn av synkehull

Den festivalen i vangen August 2021

Våre montører har i dag vært å bygget trappeoppgang og tilkomst for de som skal opptre i vangen skal kunne komme seg sikkert ned til scenen for å opptre. 

Ombygging enebolig August 2021

Våre dyktige montører har i dag vært å montert opp stillas for kunde som skal renoverer og bygge om sin enebolig. Industristillas AS ble foretrukket da det var fokus på leveranse, pris og kvalitet.

Industristillas AS skifter eiere Juli 2021

Industristillas AS går ut av OKK Gruppen.
OKK Marine AS har solgt seg ut av Industristillas AS gjeldende fra 01.07.2021.
I den forbindelse flytter vi våre lokasjoner.

Hovedkontoret vil nå være plassert i fine kontorlokaler i Åkrehamn.

Synkehull i Haugesund Mai 2021

Industristillas AS fikk oppdraget med å bygge stillastelt over synkehullet i Haukeligvegen i Haugesund slik at
sikringsarbeid vil kunne utføres uten påvirkning av vær og vind. Vi har også bygget stillas i tunnelen som går under bakken, slik at arbeidet med å fikse rasområde kan skje samtidig som tunnelen har sin vanlige drift.

Artikkel i Jobb & Næring  Januar 2021

Tredoblet omsetningen på ett år  Februar 2021


Einar Skogland leder et selskap med sterk vekst

Se artikkel i Haugesundsavis.